Landgoed Anningahof - Beelden 2015
oktober 2015

Na enkele jaren van onzekerheid over de mogelijke ontwikkelingen van Landgoed Anningahof kunnen we nu melden dat we een compromis met de provincie Overijssel hebben gesloten. Het compromis betreft een grondruil, de herinrichting van het nieuwe park en de wijzigingen rond een aantal beelden. Een en ander wordt nu schriftelijk verder uitgewerkt.

De gemeente Zwolle gaat het bestemmingsplan aanpassen. Het is dus nog niet duidelijk wanneer we met de aanleg van het nieuwe park kunnen beginnen; uiteraard hopen we zo spoedig mogelijk. Tot 1 januari 2017 mogen we delen van de huidige beplanting verplaatsen naar het nieuwe park.

Volgend seizoen zullen er weer nieuwe tentoonstellingen zijn, ook buiten. U kunt dan ook de voortgang rond de aanleg van het nieuwe park zien. Het zal nog wel enkele jaren vergen voordat de nieuwe N340 gereed is en er rust komt op de huidige weg. Intussen wordt er in de uiterwaarden van de Overijsselsche Vecht -gelegen tegenover ons park- een natuurgebied met struinpaden ingericht alwaar men een flinke wandeling kan maken. Er zijn dus veel nieuwe ontwikkelingen komende en gaande in en rond de Anningahof.

U kunt de huidige tentoonstellingen nog tot en met 25 oktober aanstaande bezichtigen. Het is tot dan dus ook mogelijk de op 9 augustus geopende tentoonstellingen van de curatoren Kunstwegen en Beeldenmagazine nog zien. Tevens is het huidige achterste deel van het park nog toegankelijk. Hoewel we enkele paden nog steeds maaien kunt u vaststellen dat we het beheer sterk hebben beperkt en de ongerepte natuur zich voorspoedig ontwikkelt. De bomen en struiken met lintjes worden nadat ze het blad hebben laten vallen onderzocht of ze verplant kunnen worden.

Al met al een -herhaald- bezoek waard! Graag tot ziens.


Landgoed Anningahof - www.anningahof.nl - facebook - twitter