Landgoed Anningahof - Beelden 2015
juli 2015

OPENING NIEUWE TENTOONSTELLINGEN OP ZONDAGMIDDAG 9 AUGUSTUS OM 15.00 UUR

De tentoonstelling "De Antropoloog en het Onverschrokken Meisje" met als gastcurator het Museumtijdschrift en met werken van Tanja Ritterbex en Chaim van Luit is nog te zien tot en met zondag 2 augustus aanstaande. Dat geldt ook voor de tentoonstelling in het Kunstwegenpaviljoen met de werken van Jenny Michel. Daarna worden volgende week in beide ruimten nieuwe tentoonstellingen ingericht; altijd een spannende en drukke week waarin binnen een paar dagen grote veranderingen plaats vinden.

Kunstwegenpaviljoen
In het Kunstwegenpaviljoen komt dan de tentoonstelling "Trilogie der Illusie" van Susanne Kutter. Kutter woont en werkt in Berlijn en stelt vanuit beeldhouwkundig perspectief bekeken ongebruikelijke eisen aan de veranderlijkheid van materiaal, vormen en ruimtelijke situaties. In "Trilogie der Illusie" worden vier ruimtes in een woning geopend waar men door een ontbrekende wand naar binnen kan kijken. De heer Jan Kristen zal de opening verrichten.

Aaltje Snijdershal
In de Aaltje Snijdershal komt de tentoonstelling "What Meets The Eye" met gastcurator Beeldenmagazine en werk van de kunstenaars Annemie Bogaerts en Henriëtte van 't Hoog. Annemie Bogaerts maakt vloerinstallaties met natuurlijke materialen, zoals zaden, granen en zand. Het materiaal krijgt een bijzondere uitstraling door de hoeveelheid ervan. Sinds enkele jaren maakt ze ook kleine installaties. Henriëtte van 't Hoog, begonnen als schilder, gebruikt diverse platte vlakken en hoeken in gebouwen als haar doek. Door de kleurvlakken van de muur door te laten lopen op het plafond of op de vloer, ontstaat een boeiend spel tussen twee en drie dimensies.
De heer John Blaak, hoofdredacteur van Beeldenmagazine zal de opening verrichten.

Met genoegen nodigen we u hierbij uit aanwezig te zijn bij de opening van deze nieuwe tentoonstellingen op zondag 9 augustus aanstaande om 15.00 uur!

Nota bene
Oogstrelend is het achterste deel van het park met al wat er groeit en bloeit; een bezoek waard!
Landgoed Anningahof - www.anningahof.nl - facebook - twitter