Landgoed Anningahof - Beelden 2013
September 2013, nieuwsbrief #17

Beste kunstliefhebber,

De door Liesbeth Brandt Corstius samengestelde tentoonstelling "Droombeelden" is nog te zien tot en met zondag 6 oktober aanstaande. Op verzoek van Wim van der Beek zal er vanaf zaterdag 12 oktober tot en met zaterdag 16 november een extra binnententoonstelling worden georganiseerd; "Duo Denken". Deze tentoonstelling zal worden geopend door drs. H.J. Meijer, burgemeester van de gemeente Zwolle. De buitententoonstelling loopt officieel tot en met zondag 27 oktober. Daarna blijft de buitententoonstelling grotendeels nog te zien tot en met zaterdag 16 november (eind Duo Denken), doch zal er wel begonnen worden met het groot tuinonderhoud.

Duo Denken:
Duo Denken is het vijfde en laatste project dat Wim van der Beek organiseert als stadscurator van de gemeente Zwolle binnen het kader van het BKV-fonds, ditmaal in samenwerking met Landgoed Anningahof. De titel van het project refereert aan een essay dat hij als kunstrecensent eerder over dit onderwerp schreef. Beelden, installaties, films, performances en videowerken openbaren samenwerkingsverbanden van twaalf kunstenaars die hun eigen identiteit ondergeschikt maken aan het denken en werken als twee-eenheid met hun artistieke partner. Het gaat niet om incidentele maar om structurele samenwerking. Persoonlijke ideeën en individuele opvattingen gaan op in een symbiose die duidelijk maakt wat "twee zielen, één gedachte" letterlijk inhoudt.

Deelnemende kunstenaars:
- Gerard Groenewoud en Tilly Buij
- Albert Dedden en Paul Keizer (Space Cowboys)
- Martin en Inge Riebeek
- Elsa Stansfield en Madelon Hooykaas
- Heringa/Van Kalsbeek
- Chaja Hertog en Nir Nadler

Uitnodiging:
Namens Wim van der Beek nodigen wij u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling "Duo Denken". Let wel:  voor de opening van deze tentoonstelling dient u zich voor 8 oktober aan te melden bij de organisatie van Duo Denken. Klik hier voor meer informatie over de opening en het aanmelden.

Parkeren tijdens de opening: Indien blijkt dat de gebruikelijke parkeerplaats vol is, wordt u verzocht 50 meter door te rijden en in het, met een P aangegeven, weiland te parkeren. Parkeren in de bermen langs de Hessenweg is niet toegestaan.

Graag tot ziens in Landgoed Anningahof !


foto: de eerste herfstkleuren in Landgoed Anningahof

Landgoed Anningahof - www.anningahof.nl - facebook - twitter