Outplacement
Op uitnodiging van de Anningahof selecteerde Pim Trooster 11 kunstenaars voor de tentoonstelling ‘Outplacement’. Zij ontwikkelden voor het eerst in hun carrière een buitenbeeld. Hun werken worden als een groepstentoonstelling in het achterste gedeelte van het nieuwe park van Landgoed Anningahof gepresenteerd.

Terwijl Hib Anninga druk bezig was met het wel en wee rond het nieuwe park ontving hij een mail over Art Rotterdam, dat hij altijd bezoekt. Tijdens het werk ontstond het idee om in een deel van het park een tentoonstelling samen te stellen met een groep talentvolle kunstenaars; een tentoonstelling min of meer vergelijkbaar met ‘Prospects en Concepts’ van het Mondriaanfonds op Art Rotterdam en dan in een buitenvariatie. Hij besprak dit met me en vroeg me het als gastcurator te ontwikkelen. Het Mondriaanfonds kon gezien de omstandigheden alleen maar adviseren het op eigen initiatief te realiseren. Niet eenvoudig maar toch... op de grens van het onmogelijke ligt de ultieme uitdaging. Al snel kwam ik met het idee om vanuit de werktitel ‘In<Out’ kunstenaars uit te nodigen een binnenbeeld te laten door-ontwikkelen tot een buitenbeeld. In een besneeuwd park kwamen we bijeen rond een pan dampende soep in de Vechthal. Plannen werden gemaakt en op haalbaarheid overwogen. Uiteindelijk werd een compleet elftal gevormd voor realisatie van het concept. Het is een pluriform geheel geworden; variërend van conceptueel tot poëtisch, van transparant tot massief, van fragiel tot monumentaal, van theatraal tot interactief.

Outplacement is mogelijk gemaakt door nanciële bijdragen van Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof en door de Gemeente Zwolle.

Deelnemende kunstenaars:
Maurice Bogaert
Bonno van Doorn
Jonathan van Doornum
Esther de Graaf
Kim Habers
Menno Hiele
Jaap Kater
Sachi Miyachi
Bianca Runge
Ian de Ruiter & Sjoerd Tim
Dieke Venema.

De tentoonstelling Outplacement is te zien van 21 mei tot en met 29 oktober 2017.

Copyright © - Landgoed Anningahof - 2017