Droombeelden
Samengesteld door Liesbeth Brandt Corstius
7 september 2013 t/m 6 oktober 2013.

"Tread softly because you tread on my dreams" - W.B. Yeats

Onder dit motto koos ik voor de tentoonstelling in de Anningahof ‘zachte’ sculpturen van vier kunstenaars, die veel met textiel werken. Fransje Killaars zet de toon met haar kleurrijke installaties. Veelkleurige stoffen en draden zijn haar beeldtaal. Een taal, die haar oor- sprong vindt in de kleuren van India en de arbeid van vrouwen. Zij laat ons de schoonheid en de ‘zachte krachten’ van textiel ervaren.

‘Zie de mens’ zegt de Sinnepop van Gijs Assmann. Als de slordig achtergelaten knuffel van een kind zit de ‘Sinnepop‘, het ‘Zinnebeeld’, verloren in zijn hoek te wachten tot iemand hem ziet en betekenis geeft.

De mens- en dierfiguren van Barbara Polderman zijn samengesteld uit heel veel stukken stof met evenzoveel patronen en structuren. De hoge aaibaarheidsfactor van haar sculpturen geeft extra reliëf aan de gevoelens die haar beelden oproepen, gevoelens van eenzaamheid of juist saamhorigheid, van tragiek en van liefde, van agressie en mededogen, van macht en onmacht.

Wat maakt mij tot wie ik ben?, vraagt Karin Arink zich in al haar beelden af. Is het mijn vrouwelijk lichaam, is het de kleding die ik draag, is het mijn relatie tot de ander? In haar vloerbeeld ‘Entwined’ (Verstrengeld), zien we hoe man, vrouw en kind een eenheid kunnen vormen. Geheel in overeenstemming met het motto ’tread softly’ heeft Arink voor de tentoonstelling in de Anningahof een Floor Piece gemaakt, waar je – voorzichtig – overheen kan lopen.

We lopen een droomwereld in, waarin veel van onszelf te ontdekken valt.


Copyright © - Landgoed Anningahof - 2017